torstai 2. heinäkuuta 2015

Melkein kotipihassa / almost at home


Hannelen kanssa lavalla. Me and Hannele on stage.

Turun keskiaikaisten markkinoiden ohjelmaan kuuluu vuosittain muotinäytös. Otin siihen tänä vuonnakin osaa, ja nyt olikin ilo esitellä turkulainen ennallistus. Olin siis mestarintyöni kanssa näytöksessä.
Mukavaa oli se, että Mynämäen koulun ihana opettaja, villaintoilija Hannele Köngäs oli lavalla kanssani. Hänellä oli pukuni prototyyppi ja minulla sitten se varsinainen ennallistus.
Meillä oli tarkoitus piipahtaa Uudenmaankatu 6:ssa, eli tontilla josta mekko löytyi, se olisi ollut tien toisella puolella. Mutta markkinoilla on aina kova kiire... toisen kerran sitten, kaikessa rauhassa.
Satu-Kirsi Salmela otti näytöksessä kuvia ja julkaisen ne hänen luvallaan.
Katso lisää kuvia markkinoilta Hibiksestä ja tästä mainiosta blogista Vanhoja kädentaitoja.
Ps. Koska proto oli kuin tehty Hannelelle, se on nyt hänen mekkonsa. Minun pitääkin tehdä itselleni uusi, sellainen käyttöversio.

At Turku Medieval market there is always a medieval fashion show. This year I presented my masterpiecem the dress recreation from Turku. Nive thing was that Hannele Köngäs from Mynämäki school was on stage with me, wearing the prototype of the dress.
We planned to visit address Uudenmaankatu 6, which was only cross the road from the market, the place where my fragment was excavated. But there is always so much to do at market ... we´ll do the photosession later.
Satu-Kirsi Salmela took these nice photos from the show and I´m publishing them with her permission.
More photos from the market you can find at my blog Hibis and look at one splendid blog called Vanhoja kädentaitoja too. The text is in finnish only.
Ps. Since the prototype fitted to Hannele extremely well, it is now her dress. Now I need to make me one for use too.

Keritsimet olivat mukana, koska näytöksessä kerrottiin myös työvälineistä, joita käytin puvun tekemisessä. Noilla leikkasin kankaan.
I had the shears with me to show some of the teaditional tools I used during making of my dress.

Seuraava ennallistukseni on miehen sarkatakki. Se voisi olla jotain samantyyppistä kuin Rikun keltainen uusi takki, tämäkin muotinäytöksessä nähty. Turun löytö tosin on lyhyempi, tämä on talvimallia.

My next work is a mans coat. it might be something like Riku´s new yellow coat. Althought, the coat from Turku is shorter than this. Also this was seen at medieval fashion show.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti